Άρης Αλεξόπουλος

Βιογραφικό

Καθηγητής  Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο αντικείμενο Πολιτική Ανάλυση και Μεθοδολογία.

Σπούδασε Φυσική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης του Πανεπιστημίου του Southampton (UK) στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση και στα Οικονομικά και την Οικονομετρία, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στις Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία:
Παράγοντες Βέτο στα Πολιτικά Συστήματα: Σχέσεις Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής Εξουσίας, Ανάλυση Ρυθμιστικών Πολιτικών: Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές, Μείωση Διοικητικών Βαρών, Διαχείριση και Μεταρρύθμιση Δημοσίων Πολιτικών, Μοντέλα Ανάλυσης Λήψης Αποφάσεων: Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:
Ανάλυση Δημοσίων Πολιτικών, Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση, Θεωρίες Νεοθεσμισμού, Θεωρία Παιγνίων, Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Μεθοδολογία Πολιτικής Επιστήμης.

Στο δημόσιο τομέα έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από το Μάρτιο του 2011 ως τον Ιούλιο του 2012. Έχει ασχοληθεί, για πάνω από δέκα χρόνια, από διάφορες θέσεις συμβούλου, ανάμεσα σε άλλα στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, με το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την επικοινωνία μεταρρυθμιστικών πολιτικών, και την αναδιοργάνωση δημοσίων οργανισμών.
Στον ιδιωτικό τομέα έχει εμπειρία μιας πενταετίας σε συμβουλευτικά έργα στον τομέα κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων, έναρξης και υποστήριξης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτίμησης, εξαγοράς, συγχώνευσης και αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων.

                       Για περισσότερες πληροφορίες:


                                    
Αρχείο PDF

Επικοινωνία

 • Τμήμα Πολιτικής        Επιστήμης
  Πανεπιστήμιο Κρήτης
  Πανεπιστημιούπολη Γάλλου
  74 100 Ρέθυμνο
  Τηλέφωνο: +30 28310 77450
  Φαξ: +30 28310 77455

   
 • alexopon@uoc.gr
  alexopou@otenet.gr


Choose Language

Επιλέξτε Γλώσσα